Hoe werkt deze site?

Bed and Breakfast kamerprijzen
Geen bed & breakfast is hetzelfde. Je hebt eenvoudige accommodaties maar ook B&B's met het niveau van een vijfsterrenhotel. Niet vreemd dus dat de kamerprijzen uiteenlopen. Je kunt al in een B&B overnachten vanaf 40 euro maar er zijn ook bed and breakfasts waar je 100 euro per nacht betaalt. De gemiddelde prijs van een overnachting inclusief ontbijt in een Bed en Breakfast in Nederland bedraagt 79 euro.

 

De prijzen op gobnb.nl worden getoond op basis van twee personen inclusief ontbijt en toeristenbelasting. Sommige B&B's hanteren verschillende prijzen voor het hoog- en laagseizoen of voor weekdagen en de weekends. Reis je alleen, dan hoef je vaak minder te betalen. Als je meerdere dagen in een bed and breakfast verblijft, profiteer je soms van korting.


Ontbijt in je B&B
Bij de accommodaties op gobnb.nl is het ontbijt standaard bij de kamerprijs inbegrepen. Er zijn wel uitzonderingen. Als een accommodatie geen ontbijt of enkel op verzoek een ontbijt serveert, dan staat dit bij de kamerinformatie. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige zelfstandige huisjes en appartementen. Bij twijfel kun je het beste bij de eigenaar informeren of het ontbijt in de prijs is inbegrepen.


Ontvangst en vertrek
In de meeste bed and breakfasts kun je 's middags inchecken. Arriveer je later dan afgesproken, dan is het fijn voor de eigenaar als je dat even laat weten. Bij aankomst kan de eigenaar uit veiligheidsoverwegingen vragen naar je paspoort of identiteitsbewijs. Jouw persoonlijke gegevens worden genoteerd in een nachtregister. 's Ochtends na het ontbijt check je weer uit. Wil je graag op een afwijkend tijdstip in- of uitchecken, stem dit dan van tevoren af met je gastheer of gastvrouw.


Betalen in een B&B
Bij gobnb.nl betaal je geen reserveringskosten. Je betaalt rechtstreeks aan de B&B-eigenaar, gewoonlijk bij aankomst of vertrek. Meestal reken je contant af, al is het bij steeds meer bed & breakfasts mogelijk om met PIN te betalen. Sommige bed and breakfasts vragen een aanbetaling of hanteren annuleringskosten. Op gobnb.nl kun je bij de kamerinformatie zien of er een aanbetaling wordt gevraagd en of er sprake is van annuleringskosten.


Gastenreviews
Gastenbeoordelingen zijn belangrijk op gobnb.nl. Daarom vragen wij jou om na je verblijf in een bed en breakfast een review te schrijven. We vragen je om een cijfer te geven voor de prijs/kwaliteitverhouding, hygiëne, service, comfort en ligging van de accommodatie. Je kunt ook overige positieve of negatieve aspecten beschrijven. Met jouw beoordeling help je andere bezoekers van Gobnb.nl om een goede keuze te maken en een heerlijke tijd in een B&B te beleven.